Fukuşima'Dan Sonra Dünya
Nisan'da DocuScreen'de
Nükleer bir felaketten iki yıl sonra hayat. İnsanların direniş ve çaresizlik arasında mücadele ettiği Fukuşima bölgesine üzücü bir yolculuk yapıyoruz.
Kenichi Watanabe, nükleer kazanın kurbanlarına ses veriyor ve onların dokunaklı anlatımları aracılığıyla uygarlığımızın geleceği üzerine ilgi çekici bir düşünce sunuyor.
Kavşaklara dikilen caydırıcı doz ölçerler ve çocukların boyunlarına asılan cihazlar, görünmez canavarı ve insanların pencere kenarlarına su şişeleri koyarak emmeye çalıştıkları ölümcül partikülleri sürekli hatırlatıyor. Fukuşima bölgesinde, iki yıl sonra, radyoaktif kirlilik artık günlük yaşamın bir parçasını oluşturduğundan, yerel halkın yaşamı ya da en azından "varlığı" devam ediyor. Deprem ve tsunaminin yanı sıra nükleer felaket de sistemdeki açık çatlakları ve sistemin suç teşkil eden kibrini gün ışığına çıkarmıştır. İnsanlar, kaderlerini belirleyen bir dizi hatayı ve ertelemeyi dehşetle hatırlıyorlar; politikacılar "riskleri azaltmak yerine durumu küçümsemeyi" tercih ettiler.